Monday, February 4, 2013

Õnnestunud saabaste vahetus


    Alustaks nagu ikka hommikuga. Peale erilist hommikuputru(seekord mitte võiga, vaid marjadega) oli mäele minek. Otsustasin, et lähen jooksuga ja teen pikema soojenduse, lootes, et ehk saab ainevahetuse vähe liikuma. Lõppkokuvõttes sellest suurt kasu polnud, kuna  mäel oli ´´lakke sülitamist´´ ikka kõva tund. Tuli välja, et  mägi ei olnud korda tehtud. Sellel oli ka üks hea külg, nimelt Sõber Havu (Janne Happonen- vigastusega hetkel väljas, soomlane,  minu üks parimaid sõpru siin tiimis) tuli mäele jorisema, oli hea jälle näha! Hüpetest rääkides, siis esimesed hüpped olid enam- vähem, välja arvatud see, et vasak suusk tahtis hirmasti allapoole kiskuda. Otsustasin, et peale neljandat hüpet vahetan saapad ning võtan riski nüüd ja praegu(saabaste vahetamisega on see risk, et hoovõttu ei saa sisse ja lennus suusad ei toimi). Ja mis siis juhtuma hakkas, kahe hüppega tuli 15 meetrit kaugust juurde ja ühtäkki oli tunne, et kurat, ma ju oskangi hüpata, natukene. Mäelt ära minnes oli hea vaadata Topi rahulolevat pilku ja naeratust- selline tunne nagu mehel langes tänu nendele hüpetele kivi südamelt. Peale lõunasööki tegime videoanalüüsi ja ka seal püsis õhus positiivne meeleolu. Topi rahulolu oli üllatavalt suur.

   Õhtust trenni alustasin suurelt mäelt, millest hüppasin ka juba hommikul. Kolmest esimesest hüppest kahel oli õhus mitte suusahüppaja, vaid propeller lennuk. Tuul oli ilmselgelt ebasoodne hüppamaks suurelt mäelt.  Siirdusime väiksele mäele, kus sain taas oma rütmi sisse ja hüpped olid enam vähem. Päeva miinuspoolele võiks kanda kombetesti. Proovisin uut kombet, väiksel mäel, see ei toiminud absoluutselt.

   Peale õhtusööki oli kavas väike toidulisandite esitlus, mida meie füsioterapeut on kasutanud umbes 2 nädalat ning ta on nendega väga rahul. Pidavat sooli puhastama ja kraanid mõlemalt poolt katki lööma. Otsustasin neid samuti proovida, kuna on ju teada, et mul peaks seda jama ikka jõhkrates kogustes välja ajama, et kaalust alla saada. Kui toimima hakkavad võin teile nendest hiljem kirjutada. Siis, kellel soovi, saan teile neid ka hankida . Kasutajateks on igast masti maailma tippsportlasi (nt. Djokovic, Morgenstern, Neuner  jne). Selle pika päeva lõpetuseks mahe ja niiske saun.

                Kes ei riski, see šampat ei joo,

                                   KarLa

No comments:

Post a Comment