Monday, July 15, 2013

Hällõu


Tervitus... Pole kaua aega siia juba midagi kirjutanud, kuigi on isegi huvi tuntud, et miks. Tegelikult on põhjus väga lihtne. Mainisin juba esimeses postituses, midagi sellist, et täidan siis kui aega ja kui muud teha pole. Eestis olles ilmselgelt siia asja pole ja esimesed laagrid ka olnud kohtades, kuhu netilevi ei ulatu.

  Kevad üleüldiselt oli raju. Tegin kõike, mida hing ihkas (kross, sõbrad..., jne.). Krossivõistlustelgi sai käidud,  päris lahe oli, andsin minna nii kuis oskasin. Esimesel võistlusel olin ikka selline käkerdis, et ainult külili ja selili. Hiljem hakkas asi juba sujuma vähe paremini. Korvpallis mängisin nii kaua, kui võimalik (seni kuni sees mängida sai). Käisime mingitel ylemineku mängudel ja värki... mina hoolitsesin selle eest, et poisid oleks värsked ja pink soe :D...

   Ainuke töö, mida kevadel tegin (spordimõttes), oli sponsorite tänamine, otsimine, jne. Siinkohal suured tänud neile, kes on aidanud ja loomulikult ka neile, kes järgmisel hooajal on minuga. Peasponsoriks jäi loomulikult Ramirent. Tal oli selleks eesõigus ja ka minu kui sportlase kollane imago on juba temaga mõnes mõttes seotud. Juurde tuli ka sponsoreid: Enemat (rauatreipingid), Saku (Vägijoogid), Icepeak on nyydsest uus rõivabränd. Vanadest tegijatest jätkavad: IsoTex, Alexela, Kunda Nordic, Ithal kraanad, Škoda, Nike, Ficher, Uvex ja loomulikult To.Re Autod igal võimalusel (Texaco ja Mol õlid). Eelarve on koos, ametlik allakirjutamine toimub 24.juulil (ilmselt Rocca al Mare Rademaris).

   Treeninguid alustasin maikuus (erialaseid, muid trenne tegin kogu aeg). Hyppama läksime mai lõpust Otepääle paaris päevaks. Enne jaanipäeva jõudsin veel Soomes Kuopios hüppamas käia ja siis oli ka esimene võistlus. Jaan Jürise korraldatud Jaani hüppevõistlus (kiidusõnad hea korralduse eest), mille võitsin. Peale seda oli paar päeva aega hinge tõmmata ja siis lend Saksamaale, Oberstdorfi laagrisse.

   Oberi laager, mega vajalik, hea, kasulik ja kõik muud head asjad veel. Kokku tegin seal 70 hypet, võrdluseks nii palju, et eelmine suvi tegin kokku natuke üle 80ne hyppe kuna treenima hakkasin ju alles septembris, peale käe operatsiooni. Hüpete tase paranes seal märgatavalt, sain kätte sellise asja, mida olen paar aastat juba otsinud, ehk lennu. Lend hakkas sujuma ning otsapealt oli ka asi hea. Mõnus oli hypata ja nagu Martinson ütleb: „Sisse kodeerida seda hüpet“. Peale laagrit olin kodus natuke yle nädala ja tegelesin kõvasti fyysise arendamisega. Andsin jalgadele valu (mõnus valu).

   Hetkel olen otsapidi Soomes Veikkaus Finnjumping Tour on selle asja nimi- vist. Kahesõnaga, väike tuur, 3 võistlust: Rovaniemi Ruka ja Vuokatti. Peale seda jääme paariks päevaks veel Vuokatti treenima ehk saab mõned põrke testid ka tehtud. Eile oli esimene etapp Rovaniemis, mille eneselegi üllatuseks kinni vajutasin. Arvasin, et Ahonen on nii üle, aga ta tegi yhe näpuka: esimene hype hyppas poom altpoolt ja sai vähe kehva tuule ning  põrus, ainult 87 meetrit ja seega oli mul ideaalne võimalus nyyd olemas ja kasutasingi selle ära.

Täna oli hommikul treening Ruka mäel ja hypped olid head, tuul natuke vingerdas, sain teise hea litaka yle 130  ja otsustasin lõpetada. Õhtul kell pool 6 on proovihype ja peale seda juba teine võistlus siin tuuril.

   Lisaks veel, mis kaalu puutub, siis kevadel paisusin nagu jõulupõrsas, päris uhkelt tuli juurde, nyyd tegelen usinalt kaalujälgimisega (Jälle :D)



                 Kenasid suvepäevi,

                       Karla

No comments:

Post a Comment